Baby-Nest is een vzw, ontstaan uit de koninklijke dekenij Bloemekenswijk, met als doel kansarme (zwangere) moeders een babyuitzet te bezorgen. Alles is tweedehands en afkomstig van schenkingen. Wij zorgen er ook voor dat alles onmiddellijk bruikbaar is (gewassen en nagekeken). Pampers, verzorgingsproducten en werkingskosten worden gefinancierd met donaties en subsidies.

Waarom Baby-Nest?

'Ieder kind op deze wereld heeft recht op een warm nest'.

Het bieden van maximale kansen aan jonge kinderen begint bij de zwangerschap. Heel veel kwetsbare gezinnen kunnen hun baby niet in een optimale omgeving verwelkomen.

Wij proberen aan de noden van deze gezinnen te voldoen door kosteloos, gepaste materiële hulp en advies te geven onder vorm van zwangerschapskledij, babymateriaal, kinderkledij en speelgoed.

Hoe werkt Baby-Nest?

We werken op afspraak en met doorverwijzing van organisaties uit de preventieve gezondheidssector zoals K&G, OCMW, andere KRAS-werkingen, ... Op die manier komt onze steun bij de kwetsbare gezinnen terecht.
Baby-Nest werkt met organisaties vanuit heel Oost-Vlaanderen.
Pampers (zonering Bloemekenswijk) kunnen afgehaald worden tijdens de openingsuren, 1 maal per maand 30 st., zonder afspraak.