KRASSE beelden

KRASSE beelden

19.10.2023

Naar aanleiding van 17 oktober – Werelddag van Verzet tegen Armoede – organiseert KRAS vzw in samenwerking met LInx+ een unieke foto-expo.

De expo is het resultaat van een participatief fotoproject waarbij bezoekers van KRAS-werkingen op stap gingen om hun straat, buurt en ruime omgeving te fotograferen. De deelnemers werden via fotoworkshops begeleid door fotograaf Hendrik Braet. In een ongedwongen sfeer werd gezocht naar de sterkste kanten en interesses van de deelnemers om geleidelijk aan buiten hun comfortzone te treden.

Fotografie werd gebruikt om op een andere manier naar de wereld te kijken. Om stil te staan bij evidente zaken waar je normaal zo aan voorbijloopt. Om verlangens en verdriet te tonen dat je normaal niet uitgesproken krijgt. Om de wereld een beetje op te schudden en wie weet wat dingen in beweging te zetten.

De expo krijgt de titel 'KRASSE beelden' mee. Ze wordt geopend op woensdag 18 oktober om 15u in 'Ons Huis' (Meerseniersstraat 12 bij de Vrijdagsmarkt).
De tentoonstelling is vrij te bezoeken van 19 tot en met 22 oktober, telkens van 14u tot 18u. De foto-coach en de deelnemers zijn regelmatig aanwezig voor een persoonlijk onthaal. Van harte uitgenodigd!