KRAS dankt ...

KRAS dankt ...

Bedrijven en organisaties die voor een consequent sociaal engagement kiezen,
gezinnen en individuele personen die op regelmatige basis of bij bijzondere gelegenheden KRAS vzw steunen:
de slagkracht van KRAS vzw vaart er wel bij.

Deze steun mochten we recent ontvangen.

Daarnaast zijn er anderen die liever niet vermeld worden. Ook aan hen onze dank.

Van 'Wondr', een jonge Gentse onderneming, kregen de KRAS-werkingen een schenking van 800 ecologische shampoo-bars. Ze worden aangeboden als resultaat van een eindejaarsactie. De shampoo vindt de komende weken haar weg naar mensen in armoede die van de verschillende KRAS-werkingen ondersteuning krijgen. Lees hierover een artikel in HLN en op Facebook.

E. VAN WINGEN NV uit Evergem is leverancier van duurzame energieoplossingen, o.a. met waterstof, die bijdragen tot de komende energietransitie.Vanuit hun visie rond duurzaamheid en aandacht voor stakeholders uit de buurt steunt E. VAN WINGEN met eindejaar daarom KRAS vzw. Hun traditioneel geschenkje aan de klanten bezorgen zij dit jaar aan KRAS vzw onder de vorm van financiële steun goed voor het jaarlijkse budget voor eindejaarsgeschenken.
Coca-Cola Company Benelux koos ervoor om hun kersttruck dit jaar niet alleen bij klanten te laten passeren, maar ook halt te laten houden bij enkele armoede-organisaties. Zo werden een 400-tal ‘apéro-pakketten’ geleverd, die via een 3-tal KRAS-werkingen aan gezinnen in armoede werden bezorgd. Een extraatje voor de feestdagen!
Van l-shopteam (Sint-Martens-Latem) kreeg KRAS vzw een lading nieuwe kledij cadeau. Die werd inmiddels via enkele van onze werkingen beschikbaar gesteld voor een grote groep mensen in armoede.
Met een oproep op hun website lanceerde vastgoed DEFOOZ een campagne om ‘een glimlach te schenken aan gezinnen in armoede’.
De respons was groot, zodat de initiatiefnemers met een lading cadeautjes naar de KRAS-werkingen ‘De Fontein’ en ‘Dien Centrum Noord’ konden trekken.

 

KRAS vzw heeft een lange traditie van vruchtbare samenwerking met partners op het werkveld.
Een convenant met Stad Gent, regelmatig overleg met en praktische ondersteuning vanuit de stadsdiensten maakt geeft meer slagkracht aan onze werkingen.
De wederzijdse doorverwijzing tussen KRAS-werkingen en stadsdiensten leidt voor heel wat mensen tot een efficiëntere aanpak van knelpunten in hun leefsituatie.

De KRAS-werkingen die voedselsteun geven, kunnen rekenen op een goede dienstverlening door FoodSavers, een initiatief van Stad Gent.