Samenlevingsprijs voor De Tinten

Samenlevingsprijs voor De Tinten

Samenlevingsprijs voor De Tinten

De Samenlevingsprijs wordt om de twee jaar toegekend aan drie personen, organisaties of professionals. Met die prijs wil het stadsbestuur de dagelijkse, vaak belangeloze inzet van mensen in én voor hun directe leefomgeving onder de aandacht brengen. De prijs maakt deel uit van het gelijke kansenbeleid van de Stad en meer specifiek van de aanpak van discriminatie. De Stad Gent wil met de Samenlevingsprijs goede praktijken belonen en zo in de verf zetten dat samenleven in diversiteit vooral ook heel wat kansen biedt.

Tot 31 augustus 2015 kon elke Gentenaar kandidaten voordragen. Een onafhankelijke jury koos uit de 36 voorgedragen kandidaten 3 laureaten. Op 26 november 2015 werden de prijzen voor de vierde keer officieel uitgereikt in de Pacificatiezaal van het stadhuis.

De hoofdprijs, ter waarde van 1.500 euro, werd door Resul Tapmaz, schepen van Sport, Gelijke Kansen, Gezondheid en Welzijn, en juryvoorzitter Agnes Verbruggen overhandigd aan vzw De Tinten.
De gedeelde tweede prijs (750 euro) ging naar Hand-in-Hand en De Fietskeuken.

De Tinten vzw is opgericht als een organisatie die materiële hulp en sociale begeleiding biedt aan hoofdzakelijk daklozen en illegalen. Maar ondertussen is De Tinten veel meer dan dat. Zo hebben ze een sociale dienst waar hulp wordt geboden met betrekking tot administratie en procedures; een onthaal waar mensen kunnen samenkomen; een voedselbedeling en een medische dienst waar mensen gratis op consultatie kunnen komen.